Festlig helkväll på Spira för studenter

Den 17:e maj anordnar JSA Ball Committee sin Summer Ball som markerar avslutet på terminen. Huvudansvariga Edith Andersson och Isabelle Johansson berättar tillsammans med teammedlemmen Amanda Bäck Shortt om hur eventet är upplagt i år.

För andra året i rad arbetar JSA Ball Committee med att organisera två baler för studenterna på Jönköping University. Deras något mindre bal med 150 gäster hölls i november medan Summer Ball kommer ha ytterligare 100 gäster och har planerats in så sent som möjligt på terminen.

– Tanken är att balen ska vara det sista man gör ihop oavsett om man tar examen, bara ska på sommarlov eller iväg på utbytestermin, förklarar Edith.

– Det ska vara en kväll med extra allt som förgyller det här skolåret.

Har man köpt biljett till deras kommande event kan man förvänta sig helkväll med mingel, trerätters middag, underhållning och slutligen en efterfest.

– Vi vill att man ska känna att biljetten är värd att investera i, säger Isabelle och fortsätter,
– Vi vill ha en hög nivå på mat, underhållning och lokalen!

Det som skiljer sig från tidigare år är att eventet hålls på Kulturhuset Spira och att det blivit förlängt med en timme till, kvällen kommer alltså att sluta vid kl 02. De förklarar dock att konceptet är likadant som förra året men att de har satt sin egen prägel som projektledare och team. De menar att eventet inte ska se exakt likadant ut år efter år, utan att studenter ska kunna gå på balen flera gånger och få en ny upplevelse varje gång.

På frågan om vad som varit mest givande under arbetet med att vara en del av JSA Ball Committee svarar de alla lite olika.

– Man lär känna mycket nya personer, eftersom vi går på olika skolor så hade jag nog inte träffat Isabelle och Edith om det inte vore för kommitteen, säger Amanda som läser på HLK och är med i logistik-teamet för eventet. De andra två håller med och säger att det blir en härlig gruppkänsla av att arrangera detta tillsammans.

– Det roligaste är när man ser att något har skapats av allt vårt jobb. Först vet man knappt om kvällen kommer bli av och helt plötsligt står man där och ser vad man har skapat, säger Isabelle.

Edith tillägger att hon, som student på JIBS, tycker det har varit givande att få applicera sina kunskaper i verkligheten.

– Vi är ju kommittee på skolan och inte ett företag, men det blir ändå en seriös nivå. Jag har genom det här insett att det verkligen är detta jag vill hålla på med framöver och tycker är allra roligast.

Vill man vara med i nästa års balkommittee förklarar tjejerna att man måste ha ett intresse för det och vara villig att lägga ner tid. De tillägger att JSA Ball Committee har varit något av det roligaste de deltagit i under läsåret och rekommenderar andra att söka till nästa års team.

Projektledarna Edith Andersson och Isabelle Johansson
Translate
Verified by MonsterInsights