“Det är inte bara musik, det är väldigt mycket gemenskap”

Under eftermiddagen på Valborg gästades scenen av DJ Zakke, trubaduren Simon och sist men inte minst, Otheas. Otheas är ett reggaepop-band som startades av vännerna Oskar Käll och Theo Hofbauer. De har spelat tillsammans sedan 2011 och valborgsfirandet blev deras andra besök på Jönköpings campus. EDIT pratade med sångaren Oskar om inspiration till musiken, studentliv och Valborg.

– Vi är från början fem pers som lirar ihop, alla är gamla polare. Från början är vi bara kompisar, men vi alla brinner för musik och har spelat musik hur länge som helst, berättar Oskar om bandet.

TRE SNABBA

Vem i bandet är snyggast?
Richard

Vem är mest musikalisk?
Theo och Ludvig

Vem festar bäst?
Mikael

– Alla på scenen är väldigt nära vänner. Det är inte bara musik, det är väldigt mycket gemenskap.

Oskar skriver texter, Theo skriver mycket musik, men alla hjälps åt att få till slutresultatet för låtarna. Oskar berättar att inspirationen till hans texter kommer från saker han snappar upp i vardagen.

– Texterna kommer från att jag skriver ner saker och ting på telefonen, som vi sen gör vi till musik.

Otheas spelade även på kick-off festivalen i höstas och Valborgsspelningen blev därmed en liten comeback.

– Man har väl aldrig sett upp till Jönköping egentligen, men när vi spelade här förra gången på kick-offen märkte man verkligen ”Helvete vad folk det är”, säger Oskar som själv har pluggat i Kalmar, och menar att det inte ens går att jämföra med Jönköping.

– Det är absolut inte i närheten av lika mycket folk eller samma engagemang.

När de fick frågan om att spela på Valborg i Jönköping var svaret rätt självklart.

– Man vill ju alltid fira Valborg på något sätt och vi har aldrig spelat på Valborg förut, så vi kände att varför inte fira med det vi älskar mest – att spela musik. Så det är underbart.

Otheas kommer fortsätta spela runt om i landet i sommar, och har ett flertal spelningar bokade i bland annat Göteborg, Karlsborg, Örebro, Kalmar och Stockholm.

Övre raden: Ludvig Pettersson, Bobo Mathson, Theo Hofbauer, Simon Källström, Albin Gustavsson - Nedre raden: Richard Hames, Mikael Buller, Oskar Käll
Translate
Verified by MonsterInsights