Fullsatt publik när Anders Jansson gästade Kultur på Campus

Musik, konst och dans är bara några av de kulturuttryck som får ta plats på Kultur på Campus scen på onsdagarna. Alla studenter och anställda på JU har privilegiet att få ta med sig nya kultur-upplevelser hem varje vecka och förra veckan stod stand-up på schemat när komiker Anders Jansson gästade JU och fick hela publiken att kikna av skratt.

I fredags bjöd Kultur på Campus i samband med JU Chaplanicy på stand-up med Anders Jansson. Studentpastor John Ahlström och komikern diskuterade livets stora och små frågor, bland annat delade Jansson med sig av komiker-yrket, hur hans mamma inte tolererade något gnäll och att han faktiskt mår mindre bra när det går dåligt för Arsenal i Premier League. Bibliotekets tidskriftsrum där Kultur på Campus vanligen arrangeras var fullsatt och diskussionen framkallade många skratt från publiken. 

EDIT har träffat Lennart Wass som planerar och arrangerar Kultur på Campus, vilket han gör sedan fem år tillbaka och ska fortsätta med läsåret ut. Från början var det en akademisk kör som underhåll JU:s studenter och anställda och sedan togs beslutet att utvecklade Kultur på Campus och bredda utbudet av tänkbara kultur-uppvisningar. Sedan det beslutet arrangeras Kultur på Campus varje onsdag och totalt 25 gånger under året, stand-up med Jansson och studentpastor Ahlström är ett undantag.

 – Upplägget är att erbjuda musik, tal av författare och äventyrare, konst- och dansuppvisningar och stand-up. Vi försöker bland så mycket som möjligt och erbjuda ett avbrott från föreläsningar, berättar Wass.

Foto: Sara-Gul Kangöz

Kultur på Campus anordnas för studenter och anställda på JU men eventen attraherar också andra jönköpingsbor. Kultur på Campus inträffar varje onsdag under lunchtimmen och arrangeras vanligtvis i högskolebiblioteket, men ifall det arrangeras på annan plats eller en annan tid finns den information i annonseringen på högskolan, från studentkåren eller på facebook. 

 – Jag har förhoppningen att man ska komma hit och inte veta vem som står på scen och efteråt känna att ‘oj det här visste jag inte att jag ville se’. Mitt mål med utbudet av Kultur på Campus är att bjuda hit kända artister och lokala kultur-uppvisningar, berättar Wass. 

Tidigare under höstterminen arrangerades en hyllnings-konsert till Woodstock konserten som ägde rum för femtio år sedan. Eventet arrangerades på kvällen i JU-aulan och blev en succé! Många kom för att hylla musiken från en av de största konserterna genom tiderna. 

Nästa vecka gästar journalisten och författaren Kent Werne Kultur på Campus för att diskutera konspirationsteorier. För resten av höstterminen kommer bland annat studentföreningen Showtime att gästa Kultur på Campus och avslutas med en julshow den fjärde december med kända och lokala artister, mer information kommer om julshowen.

Translate
Verified by MonsterInsights