Lär känna Studentkårens nya projektledare

Jönköpings studentkår har valt en ny projektledare för nästkommande år. Jonathan Fredriksson, 24 år gammal från Falköping är den nya projektledaren. Jonathan pluggar på JIBS

Jonathan har ingen brist på erfarenhet från det studiesociala arbetet på JU. Han har varit fadderansvarig i Sexkreation, 2018, och var med i JSU Project Team under 2019. Något som gett honom insikt i jobbet som projektledare.

-I Sex K var jag fadderansvarig, där tror jag att de gav väldigt bra grundförståelse om hur verksamheten här fungerar. Både när det kommer till faddrar då och sexmästerierna också. På många sätt är det en liknande roll, mycket problemlösande, som är gott att ha i bagaget, säger Jonathan.

Jonathan känner att han har bra koll på vad som innebär med rollen som projektledare. Han säger att den nuvarande projektledaren, Towe Ottosson, har varit väldigt öppen med sitt arbete och att han på så vis har fått en bra inblick på vad man faktiskt gör. 

– Det är väldigt mycket praktiska saker som man inte visste innan, men det är ju sånt som blir uppenbart sen, så jag tror jag har så pass bra koll man kan ha, menar han

-Jag är positiv och har lätt att lätta upp stämningen i tuffa situationer, blandat med stark vilja. Jag är ganska tvåsidig och kan växla mellan att vara skrattig och skämta och sen då gå över till den seriösa rollen, säger Jonathan.

Har engagerat sig i studentlivet sedan dag ett

Han förklarar att ända sedan han började plugga på JU har han känt ett behov av att engagera sig och jobba med studenter i studiesociala sammanhang. 

– Som de flesta har jag själv blivit insparkad när jag först började här och fick då för första gången känna smaken av det unika studentlivet som vi har här i Jönköping.  Efter dessa två veckor i augusti 2017 har jag mer eller mindre engagerat mig så mycket jag har kunnat för att kunna påverka den studiesociala miljön på JU, såsom Sexkreation, JSA och JSU Project Team. Projektledaren är en person som jag har haft nära samarbete med under mina senaste 2,5 år här, och därav lärt mig mycket av vad arbetet går ut på. Det här jobbet är något som passar mig som handen i handsken och något som jag är otroligt passionerad över, därför är jag otroligt glad över att jag bestämde mig för att söka, och såklart superglad över att jag även blev vald.

Vad ser du som den största utmaningen?

– Den största utmaningen som jag ser när man jobbar med så många studenter, och studenter från så otroligt många olika kulturer och länder som vi har här på JU tycker jag är att planera arrangemang som intresserar och engagerar så många studenter som möjligt. Så, det blir en stor utmaning i rollen som Projektledare, bara för att nämna en.

Till sist, vad ser du fram emot mest?

– Det finns väldigt mycket att se fram emot, men framförallt ska det bli väldigt roligt att ta tag i planeringen av Valborg som blir nästa stora projekt efter vårinsparken nu. Sen är det ju svårt att inte längta tills höstinsparken och Kick Off Festival som kommer lite länge fram såklart

Translate
Verified by MonsterInsights