Ny studentpub öppnar på Sydney

Foto: Alexander Mauvais

Fredagen den 26 april. Save the date! Då hälsar den nya projektgruppen Barbar alla studenter välkomna till gött pubhäng på Sydney. Det kommer serveras hamburgare av högsta kvalitet, spännande öler och andra goda drycker, skön musik och trevligt umgänge med andra studenter. EDIT har intervjuat Barbars ordförande Emilio Torrejon.

Gruppen började spåna på idén om en pub redan under höstinsparken 2018 och i dag är Barbar en ny projektgrupp under studentkåren som vill bidra till ett roligare studentliv.

– Vi märkte när vi började studera på JU att mycket av studentlivet är centrerat kring mitten av veckan. På onsdagar är studentpubarna öppna och det arrangeras mycket olika evenemang. Och Aka är öppet. Det förväntas av studenterna att gå ut och festa och njuta av studentlivet på onsdagarna.

Priserna är höga för en student som går ut på fredagarna på Jönköpings barer. Därför vill Barbar erbjuda en klassisk fredagspub med rolig öl och en trevlig plats att hänga på till en låg kostnad på campus. Av studenter, för studenter. Barbar kommer öppna för första gången fredag den 26 april och sedan hålla öppet en fredag i månaden på Sydney kafé på Hälsohögskolan efter nästa höstinspark.

Barbar består av två delar, berättar Torrejon. Den ena delen är bra mat, bra öl och bra musik. Menyn kommer bestå av olika sorters hamburgare med diverse tillbehör. Förhoppningen är att det ska vara en trevlig och kul upplevelse att hänga på Barbar.

– I hamburgarkonceptet finns det mycket mat att variera med och servera till. Vi hämtar mycket inspiration från snabbmatskedjorna eftersom deras mat är väldigt omtyckt. Vi vill tillaga mat med bra råvaror och mycket kärlek. Vi försöker även vara så medvetna som möjligt och göra ekologiska val och se till att det finns såväl vegetariska-, veganska- och köttalternativ.

Den andra delen är att fungera som en samarbetspartner för universitets olika utskott. På så sätt vill Barbar tillsammans med andra utskott anordna roliga evenemang och happenings för studenter.

– Vi vill fungera som en beställare och är gladeligen med och anordnar event med de andra utskotten. Vi vill vara med och bidra till mervärdet under olika event som ligger i den goda maten och drycken, schysst servering och skön musik.

Barbar har under våren samarbetat med BC under sittningen MTV 2.0 där de serverade maten. De serverade också hamburgare till studenterna som var på West Coast nya evenemang Tasters Club.

– Studenter från alla fackhögskolor ska känna sig välkomna till fredagspuben. Vi vill öppna Barbar för våra medstudenter och bidra till ett roligt fredagshäng. Med det sagt är andra studenter välkomna att söka om att vara med i Barbar och bidra till ett ännu roligare studentliv.

TRE SNABBA

Vad förväntar ni er när ni slår upp dörrarna till puben den 26 april?
Ledordet för kvällen och för alla kvällar på Barbar är det ska vara roligt. Har vi roligt i gruppen, då har gästerna också roligt. Vi välkomnar alla att ha en trevlig kväll.

Kommer det finns en patch att köpa på öppningsdagen?
Absolut! Det kommer finnas en patch.

Slutligen, varför kallar ni er Barbar?
Haha. Barbar är bara ett bra namn på en pub.

Translate
Verified by MonsterInsights