Nytt tema för årets HR Inspiration Day

På onsdag den 5 februari kommer HLK-entrén vara full av olika företag och nyfikna studenter. Det är nämligen dags för HR Inspiration Day, ett studentdrivet event som är till för att HR-studenter och företag ska knyta kontakt med varandra. HR-studenter har även en ypperlig chans att lära sig mer om branschen. EDIT har träffat projektledarna för eventet, Vilda Cygnaeus och Ida Pihlgren.

Temat för dagen är Artificiell Intelligens, AI,  och dess påverkan på Human Resources. Föreläsningarna kommer beröra hur HR-personal kan komma att arbeta med AI, vilka för- och nackdelar det medför och mycket annat.

– För de som inte vet vad HR Inspiration Day är kan man säga att det är en dag för tillägnad Jönköpings alla HR-studenter. Dagen skapar tillfällen att träffa människor som jobbar inom HR-relaterade yrken och vi studenter får en inblick i vad yrket kan innebära och får veta vad man själv kan bidra med i framtiden, säger Vilda.

Under dagen kommer tre huvudföreläsare diskutera vad AI innebär. Efter det kommer två andra föreläsare prata om hur just de och deras verksamheter använder AI. Dagen avslutas med en paneldebatt som är till för att skapa en diskussion då de olika föreläsarna inte är på samma sida gällande AI. Förhoppningen är att studenterna ska få chansen att lära sig mer om ämnet och ställa frågor till de olika föreläsarna.

– AI är något som används oerhört mycket när det kommer till yrken som vi kan jobba med i framtiden, men det är inte något som vi lär oss om i skolan. Därför känner vi att detta ämnet kommer vara nyttigt för alla och vårt mål är att studenterna ska lära sig något nytt, menar Ida.

Gruppen som håller i dagen känner att de har fått in en bra blandning av företag som kommer till eventet. De förklarar att det var svårt att locka folk till eventet när de började planera, men, för två-tre månader sedan släppte det och många hörde till och med av sig till projektledarna och frågade om de fick komma.

– Det var otroligt skönt! Nu har vi många olika företag och föreläsare som kommer, och vi hoppas att alla lär sig något nytt, avslutar Ida.

Translate
Verified by MonsterInsights