Veckans förening: PedSex Park

Ikväll förvandlas Kulturhuset till ett magiskt vinterlandskap och gästerna kan förvänta sig en maxad kväll, när PedSex Park håller i den årliga Tomtevakan. EDIT träffade Rebecka Wallgren, avgående ordförande i PedSex, och Emrik Hultman, IT-pedagog i gruppen.

PedSex Park är det andra sexmästeriet på HLK. De bär röda overaller och precis som de andra sexmästerierna gör de allt i sin makt för att förgylla studenternas tid på Jönköping University.

– Vårt fokus ligger på att försöka engagera de som inte är med i något utskott. Vi vill att de ska ha så kul som möjligt, eftersom de kanske inte får uppleva studietiden på samma sätt som vi sexmästerister. Därför vill vi göra våra sittningar och insparken så bra som möjligt, för att alla ska ha kul, säger båda två.

Till skillnad från de sexmästerier EDIT pratat med tidigare har PedSex två antagningar under hösten. Precis efter höstinsparken tog de in sex nya medlemmar, och efter Tomtevakan är det dags igen. Detta görs eftersom några medlemmar kommer lämna gruppen efter morgondagens tillställning. Under Tomtevakan kommer det även bli officiellt vem som blir den nya ordföranden i gruppen.

Tomtevakan är en sittning som skiljer sig från de andra. Den hålls på Kulturhuset, vilket betyder att det kommer vara cirka 400 gäster, istället för 200 som det brukar vara. Dessutom bjuds det på julmat. En annan sak som är speciell med denna sittning är att det alltid bjuds på en annan sorts underhållning utöver spex och danser. Denna underhållning är hemlig, men tidigare år har det varit en komiker.

– Tomtevakan är en av de äldsta sittningarna på campus, om inte den äldsta. Den gjordes första gången 93/94. Jag tycker om tomtevakan väldigt mycket, det känns som att det blir ett bra avslut på terminen, och jag gillar julen väldigt mycket! Säger Rebecka

När Emrik ser tillbaka på året som har varit menar han att höjdpunkten för honom var vårinsparken.

– Det var då det blev på riktigt. Jag kom med efter Tomtevakan och vårinsparken kommer precis efter juluppehållet. Anledningen till att jag verkligen gillar den insparken är för att man får möjlighet att samarbeta med och lära känna de andra utskotten från alla olika skolor. Man får ta del av allas olika skolturer och kanske även inspireras av dem. Vårinsparken är liksom startskottet för hela året!

Rebecka har varit med i gänget i över 2 år. Idag gör hon sitt sista framträdande som medlem i PedSex. Hon har suttit längst i gruppen och är den som många symboliserar med PedSex.

– Jag älskar det vi gör och efter 1,5 år valde jag att söka ordförandeposten. Då behövde jag sitta tiden ut. Men inte mig emot, det har varit svinkul att sitta så länge! Om jag får välja något som varit bäst med min tid är det helt klart att träffa så många nya människor och all den positiva respons vi fått från studenterna!

Ja, det kommer bli en känslosam kväll med mycket skratt, tårar och kramar. Från oss på EDIT till hela PedSex, lycka till!

Translate
Verified by MonsterInsights