Veckans förening: WestCoast Nation

WestCoast Nation är en förening under Jönköpings studentkår som arbetar för att bidra till studentlivet genom olika evenemang. De största eventen är deras sittningar som hålls en gång per termin, och Sexkampen där skolans olika utskott och sexmästerier tävlar i olika grenar. WestCoast Nation är även föreningen som anordnar och jobbar under After School på onsdagarna och de populära Tacokvällarna i Rio. Föreningen är öppen för alla skolors fakulteter, vilket skiljer dem från de olika skolornas sexmästerier. Idag, onsdag, håller de i sin traditionella sittning Räkfrossan. Jag åkte till Akademien, där hela gänget förberedde inför sittningen, för att prata lite med ordförande Sebastian Zeed.

Om du som student någon gång sett ett gäng i sjömanströjor med olika färger på sina overaller, ja då har du antagligen sett WestCoast. De är som sagt inte ett sexmästeri, men de är ändå väldigt aktiva i studentlivet. 

– Det är svårt att säga exakt vad WestCoast är, för vi gör ju i princip allt. Vi håller i sittningar, temakvällar på Rio, Taco Night, filmkvällar, ja, lite vad vi känner för.

WestCoast har just nu medlemmar från alla skolor utom JIBS, men deras tidigare ordförande var grönbyxa. Sebastian menar att det känns bra att många skolor är representerade i gänget, då de vill vara öppna för alla. De vill synas så mycket som möjligt, och det är en stor anledning till att de håller i så pass många evenemang. 

–  Vi är ju inte med och anordnar insparken, men många av oss brukar vara faddrar, så vi får ju uppleva den ändå, men på ett annat sätt. Dessutom fick vi faktiskt hålla i en station under Cellskapets inspark, och det var jätteroligt, speciellt att träffa alla nya studenter och få en bild av dem. 

WestCoast blev uppmärksammade av Aftonbladet för några veckor sedan, när det vankades bröstgala. De auktionerade ut en brösttavla, där folk skulle skicka in bilder på sina bröst och tavlan skulle sedan bidra till Cancerfonden. Meningen med tavlan var att den skulle visa mångfald och att det är många som är med och stöttar cancerforskningen. Detta blev en nyhet som Aftonbladet valde att skriva en artikel om.

Under året har föreningen varit med och jobbat under mixkvällarna på Akademien. Det vill säga, när personer från alla sexmästerier jobbar tillsammans under speciella tillfällen.

– Det är jätteviktigt för oss att skapa den gemenskapen med alla, även med personalen på Akademien. Det bidrar jättemycket och vi skapar en god stämning tillsammans, säger Sebastian.

Räkfrossan är en sittning som hålls en gång per år. Det bjuds på dans och spex och i matpausen serveras det räkor, något som är mycket populärt.

– Ja, vi hade en annan sittning som även den var tradition – After Ski, men förra året slopade vi den och det blev succé ändå. Men räkfrossan kommer vi nog fortsätta med ett bra tag, det är en ganska speciell sittning i och med att man får äta räkor och inte vanlig sittningsmat.

Innan jag lämnade för att låta Sebastian och resterande medlemmar av WestCoast fortsätta repa på sina repliker och danser var jag tvungen att fråga:

Vad tycker du är det bästa med sittningar?

– Hmm, alltså, jag älskar ju komedi. Att få folk att skratta! Visst, det är coolt med danser men jag personligen mår som bäst när jag ser att publiken nästan dör av skratt. Och att man blir så tighta med varandra under denna veckan innan sittningen, det är roligt!

Translate
Verified by MonsterInsights