Dags för LOK-veckan och HI TECH week!

På måndag startar både LOK-veckan och HI TECH-week. EDIT har pratat med de båda ordförandena, Victoria Balika och Erika Falk, om vad studenterna kan förvänta sig av den kommande veckan.

 Kan ni förklara lite vad som kommer hända nästa vecka?

  Det är andra gången någonsin som LOK-veckan arrangeras. Men denna gången är det lite annorlunda. Till exempel är det inte event varje dag som det var förra året, utan nu kör vi måndag, onsdag och fredag, förklarar Victoria.

 LOK, där Victoria är ordförande är studerandeföreningen på HLK, kommer starta veckan med stand-up på Rio. Där bjuds man som student på mat samt underhållning i form av komikerna William Lind och Jonathan Jonsson. På onsdagen håller LOK till på Shooters, en av alla barer i Jönköping och på fredagen avslutar de veckan med karaoke på Bongo Bar. Under veckan kommer även alla utskott på skolan stå i entrén för att mingla och rekrytera nya medlemmar.

 HI-Week, som anordnas av HI TECH, studerandeföreningen på JTH, håller igång varje dag nästa vecka. Där ser schemat ut som följande:

Utöver detta kommer även alla kommittéer stå i entrén mellan måndag-torsdag.

 Vad är syftet med nästa vecka?

– För oss i LOK är syftet att visa upp oss och alla utskott på skolan så att alla nya studenter får se vad som finns ifall de är sugna på att engagera sig i studentlivet på något sätt, förklarar Victoria.

– Det är ungefär samma för oss! Under insparken får man en känsla för studentlivet och man får lära sig lite, men allt är så nytt och det är många intryck. Denna veckan kommer att bidra till mer kunskap om alla utskott, vilket är särskilt viktigt nu då vi snart har bi annual. Så, för oss är det viktigt att visa upp oss och vara tydliga med att styrelsen snart kommer att söka nytt folk, flikar Erika in.

Mest fokus på de nya studenterna

Victoria och Erika menar att alla är välkomna att delta under veckan, men poängterar att mycket handlar om att visa de nya studenterna vad som händer på campus.

– Om man har pluggat här i ett år så har man ganska bra koll vid det här laget, men det betyder inte att man som student i tvåan inte kommer lära sig något nytt under nästa vecka! Det finns ju så otroligt mycket att engagera sig i och det är viktigt att veta vad man kan göra. Till exempel, alla kanske inte vet att det finns två sexmästerier under LOK, och att man som röd student inte kan vara med i Blue Crew. Det låter ju självklart, men alla kanske inte vet det, säger Erika.

När de får frågan varför de sökte till ordförande i sina föreningar har de väldigt olika anledningar. Victoria, som är nyexaminerad förklarar att hon har väldigt mycket erfarenhet från studentlivet och utskott, och att hon ville vara med och fortsätta arbetet som LOK gör.

Eftersom jag har pluggat här på HLK i tre år så har jag varit med om ganska mycket under den tiden. Jag har sett skolan utvecklas och jag kände att detta var ett bra steg för mig så att jag tillsammans med resten av styrelsen kan fortsätta LOK:s tidigare arbete.

För Erika är det lite annorlunda. Hon var tidigare vice ordförande i HI TECH och för henne var det ett naturligt steg att sedan söka rollen som ordförande.

Jag har bara gått på skolan i ett år, men jag tror inte det behöver vara en nackdel. I min utbildning ingår det till exempel att leda människor så det är inte bara positivt i det korta anseendet utan även en väldigt bra erfarenhet för mig. Och, som vi var inne på tidigare så vill jag göra något för alla studenter på skolan. Jag tycker att det är världens bästa jobb!

Victoria berättar även att alla studerandeföreningar på JU har möten tillsammans och samarbetar väldigt mycket. 

Vi har något som kallas för management meeting och där hjälps vi åt väldigt mycket. Vi kanske inte arbetar på samma sätt som de andra skolorna men det finns alltid likheter som gör att vi kan komma med ideer till andra utskott.

För mer info om nästa vecka, ta en titt på HI TECH:s och LOK:s sociala medier!
Translate
Verified by MonsterInsights