Aka-kvällarna lär dröja ett tag till

På studentklubben Akademien har det ekat tomt i ett drygt halvår. Utöver några mingel och antagningar finns det inte mycket göra för klubbens manager, Agust Kroon. 

– Just nu är jag permitterad, så jag har inte mycket för mig. Jag går här och pysslar med lite saker som behövs ändras, och funderar på framtida planer för Akademien. Annars gör jag inte så mycket.

 Det var efter en sittning som beskedet kring de nya restriktionerna kom, och Agust berättar hur det hela gick till:

Ja, Blue Crew som hade haft sittning hade sin mellanfest här på Akademien, och ungefär en kvart innan vi skulle öppna tittade vi på Folkhälsomyndighetens presskonferens och de kom ut med de nya restriktionerna. Då fick vi göra ett snabbt beslut, jag och Rickard Bagge, och då valde vi att inte öppna för kvällen.

Några klubbar i Jönköping har börjat öppna, men restriktionerna säger att man inte får dansa i kombination med mat eller dryck. Så länge man följer de reglerna får 50 personer dansa samtidigt. Utöver det finns ingen större begränsning.

 – Då kommer man in lite på diskussionen kring sällskap. Det finns inte riktigt några begränsningar på hur stort ett sällskap är. Där handlar det mer om att man håller distansering, och sen gäller det ju att ha bra handhygien, men det är ju sunt förnuft tycker jag.

 “Vill inte öka smittspridningen”

Detta är något som Agust inte ser som omöjligt när det kommer till Akademien. Men, det kommer kräva otroligt mycket jobb och engagemang från personal. Han förklarar även att det är svårare för Akademien att öppna upp på detta sätt, då det inte finns lika många sittplatser som på en vanlig pub, eftersom studentklubben i grunden är en nattklubb.

Man får ju fundera lite på om det verkligen är värt det. Alla måste ta sitt ansvar, men man vill inte vara den som öppnar en klubb och ökar smittspridningen för att restriktionerna inte hålls. Sådana funderingar kommer såklart till en, speciellt efter Folkhälsomyndighetens senaste presskonferens.

På den senaste presskonferensen förklarade FHM att den för tillfället största smittspridningen kommer till vid olika studentarrangemang. Detta är såklart något som kan förändras snabbt, men det är en faktor som Agust menar påverkar hans tankar kring att öppna Akademien eller inte.

Men, de små event vi har haft har varit jättebra och har fungerat smärtfritt. Jag tror att det mesta vi haft är runt 70 personer i lokalen, och då har vi sett till att alla som dricker alkohol sitter ner, annars funkar det inte.

Att studenterna i stan saknar Akdemien är självklart. Trots den dystra tiden finns det lite kul att se fram emot. Agust berättar nämligen att det planeras för att sittningar ska hållas i höst, men även där kommer det att krävas mycket av de som är på plats, och alla restriktioner måste följas.

Vi jobbar på det! Och det hade självklart varit väldigt roligt för alla att komma tillbaka till Akademien. Men, att öppna som vanligt tror jag inte kommer hända innan årsskiftet. Där måste jag dock vara väldigt tydlig med att det är bara vad jag själv tror, saker och ting kan ju ändras.

Translate
Verified by MonsterInsights