Vinterbanketten 2019: ”A little party never killed nobody”

Glitter och glamour, hot-shots och en duktig saxofonist! Vinterbanketten 2019 blev verkligen något utöver det vanliga och ett härligt avbrott i tentaplugget. JSA Ball Committee bjöd studenterna på en kväll full med festliga överraskningar.  

Fredagen den 15 november anordnade JSA Ball Committee årets upplaga av Vinterbanketten. I år anordnades finsittningen på Elite Stora hotellet i centrum och där började kvällen med en fördrink och mingel. Senare förflyttade sig studenterna till en stor middagssal. Middagssalen hade stora väggmålningar och guldiga detaljer i både taket och på väggarna.

Temat för kvällen var inspirerat av 20-talet och den Oscarsbelönade filmen The Great Gatsby. Temat märktes tydligt i utsmyckningen av lokalerna, men studenterna hade kanske inte anammat temat lika ambitiöst. Trots det bidrog helt klart alla uppklädda studenter till den festliga stämningen. Något annat som bidrog till den festliga stämningen var tre-rätters menyn för kvällen. Till förrätt serverades rökt lax med en wasabikräm, sojabönor och friterad sötpotatis och det vegetariska alternativet var med rökt tofu istället för den rökta laxen. Till varmrätt serverades karamelliserat kycklingbröst i portvinssås med smördegstorn och späda morötter. Den vegetariska varmrätten var svamp- och nöttournedos med grillad pac choi, löksky och soterad terinne på mandelpotatis. Och till efterrätt serverades en utsökt chokladpaj med italiensk maräng och färska bär.

Under kvällen bjöds studenterna på diverse underhållning, bland annat duktiga dansare, livemusik och de käcka toast-masters Moa Strömland och Nils Andersson. Flera gånger under kvällen stämde studenterna in i allsång, lämnade sina platser vid långborden och dansade loss tillsammans. Man kan lugnt säga att studenterna njöt till fullo av sittningen och såg mycket fram emot efterfesten efteråt!  

 

Translate
Verified by MonsterInsights