Alla brydde sig

I tisdags var det dags för Radio K Bryr sig med temat “Sex är inget vapen”. Eventet hölls i samband med Musikhjälpen som har samma tema. Eventet hölls i 24 timmar och det var fullt av olika aktivitet i princip hela tiden. EDIT har träffat John Fellbo och Leila Mehmedovic, för att göra en uppföljning på hela eventet.

– Vi är så himla glada och nöjda med allting! Det var folk på plats hela tiden och allting gick hur smidigt som helst, säger Leila.

Tisdagen började med en självförsvarskurs och efter det var det lunchkonsert med Live in Color.
Det bjöds på soppa som Studentkåren sponsrade. Leila och John förklarar att det var viktigt att ha med både självförsvarskursen och Kvinnojouren som kom senare på kvällen eftersom temat egentligen är det viktigaste. Dagen handlar om att samla in pengar för att få till en förändring, vilket kan vara lätt att glömma när det händer så mycket roliga saker hela tiden. 

– När dagen startade var faktiskt ingen där, men sen när det blev dags för lunch så kom det sjukt mycket folk, jag tror inte att jag har sett så många människor på en så liten yta tidigare! säger John. 

Efter lunchen var det många olika event, som till exempel “Vem vet mest”, FIFA-turnering (som undertecknad vann), tacos med WestCoast, en konsert till och livepodd med PK-polisen. Det fanns alltså något för alla!

– I måndags kändes allt kaos, men under eventet klaffade verkligen allt. Man gick runt och var i eufori hela tiden, det var liksom aldrig stressigt utan man bara njöt, säger Leila. 

– Ja, det var verkligen över förväntan! Och pengarna vi fick in var också över förväntan, menar John.

Under hela eventets gång kunde man buda på olika saker som auktionerades ut. Man kunde även köpa fika, tacos och lotter. Speciellt lotterna drog in mycket pengar, då alla lotter gav en vinst. Radio K hade som mål att få in 50 000, men i skrivande stund har de fått in cirka 64 500, och då har inte HLK eller Hälsohögskolan bidragit med sina pengar. Det betyder att de nästan dubblat sitt tidigare rekord, vilket är ett bevis på att även studenter som lever på CSN vill vara med och bidra när pengarna går till något bra.

När tisdagen var slut och de flesta låg och sov kunde de som faktiskt var vakna se Leila och Victoria från Radio K i Musikhjälpens livesändning. Under tisdagen hörde Victoria av sig till dem och bestämde en tid då de kunde bli intervjuade. Musikhjälpen föreslog 03.00, så, mitt i natten syntes Radio K på SVT och berättade om sitt event. De fick stående ovationer från Daniel Hallberg och Clara Henry, som satt i studion. Förutom Musikhjälpen har Radio K hörts i radio och blivit intervjuade i Jnytt för att sprida sitt event och kunna samla in mer pengar, något de verkligen lyckats med.

Radio K Bryr sig är ett event som hålls varje år, men när allting lagt sig och styrelsen får in den totala summan som ska skänkas kommer de nog se på varandra och konstatera att det var inte bara de som brydde sig. Alla brydde sig.

Translate
Verified by MonsterInsights