Bry dig med Radio K

Det är december i Sverige mitt under en pandemi. Ute börjar det mörkna redan klockan tre på eftermiddagen och den kalla luften verkar blåsa igenom alla lager av kläder. Julen är runt hörnet och likaså börjar slutet av terminen att närma sig. Det har varit en termin nästan helt utan studiesociala aktiviteter – men nästa vecka drar äntligen eventet Radio K Bryr Sig igång. Precis som alla andra år, men på ett annat sätt.

Eventet Radio K Bryr Sig kommer precis som tidigare år att vara det event som avslutar höstterminen. Höstterminen 2020 kommer att gå till historien som en termin som inte liknat någon tidigare och detsamma kan sägas om det kommande eventet. Under vanliga omständigheter brukar eventet locka till sig studenter som minglar, fikar, dricker glögg och äter lunch tillsammans med Radio K och diverse gäster. I år kommer eventet att vara helt digitalt och efterlikna eventet Musikhjälpen. Ordförande Roberto Da Silva Cerqueira berättar om det nya upplägget.

– Vi kommer att sitta i studion som blir vår egen glasbur. Där kommer vi att ta in vissa gäster och den nya styrelsen kommer att presenteras. Auktionerna kommer att som vanligt vara via Facebook. Kan Musikhjälpen genomföra det så kan vi också!

Temat för i år är ”Ingen människa ska lämnas utan vård” och Radio K har en egen bössa hos Musikhjälpen, dit alla pengar kommer att skänkas. Gästerna kommer att vara vårdfokuserade och det kommer att vara fokus på både psykisk och fysisk ohälsa. Roberto Da Silva Cerqueira berättar vad han mest ser fram emot med årets event.

– Det är så mycket positiv energi kring eventet, det är ingen som kommer med negativa reaktioner och det gör att det blir enkelt att njuta av det. Det är så mysig stämning när man umgås med styrelsen i 24 timmar, man får göra en god sak för andra samtidigt som man kan slappna av och bara njuta av tillvaron.

Målet med årets event ser lite annorlunda ut än vad det har gjort tidigare år. Roberto menar att de självklart vill slå förra årets rekord, som var nästan 65 000 kr, men att de samtidigt inser att de inte har samma förutsättningar som de hade inför förra årets event.

– Vi vill att det ska hända något positivt på campus igen. Det enda eventet som har genomförts hittills är Bröstgalan, det blev ju en succé och vi hoppas på att det är en indikator på att folk faktiskt är intresserade av den här typen av event, nu när det inte finns så mycket studiesociala aktiviteter. Vi hoppas kunna bidra med en positiv anda, positiv energi och något roligt att lyssna på till alla som håller sig hemma.

Bidra till insamlingen här:

BÖSSA: https://bossan.musikhjalpen.se/radiok-bryr-sig

SWISH: 0765866195 Roberto Cerqueira

Auktionsgrupp: https://www.facebook.com/groups/379871346412871/

Eventet startar: 12:00 den 15 december

Följ eventet LIVE via stream här: https://www.twitch.tv/radiokjkpg/Följ eventet på våra sociala medier med #rkbs20

Translate
Verified by MonsterInsights