EDIT tar tempen på projektledarna för Spring Inspiration

Felix Nilsson och Lovisa Karlsson visar ett kraftigt engagemang och ger ett starkt intryck av självsäkerhet inför Spring Inspiration som de i år är projektledare för. Under vår intervju blir det tydligt att båda känner sig stolta och ärade över att få ansvara för ett evenemang som sträcker sig utanför campus och involverar många människor.

Projektledarna blev ansvariga redan i maj förra året och de uttrycker en längtan blandat med en gnutta vemod inför finalen av deras arbete.

– Jag ser mest fram emot att få visa folk vad vi har jobbat med. Vi har en väldigt tydlig vision och förhoppningsvis blir denna till verklighet inför alla besökare, säger Felix och fortsätter
– Att få visa det som vi har producerat, det vi har jobbat för och det vi satt vår egen prägel på; det är en wow-känsla som inte riktigt går att ta på och jag är rädd att den kommer att släckas så fort det är över i maj. Förhoppningsvis utvecklas den istället till något annat!”

Lovisa deltog redan under förra årets Spring Inspiration och var då en del av sponsor teamet. Det var anledningen till att hon ville satsa på att vara projektledare i år. Felix däremot är uppvuxen i Jönköping och har känt till Spring Inspiration sedan han gick på högstadiet, vilket var en av anledningarna till att han ville studera på Jönköping University. Det bidrog till en positiv bild av att mycket händer på campus menar han.

När vi diskuterar deras upplevelse av att vara projektledare framgår det tydligt att båda känner att de genomgått en stor personlig utveckling tack vare den utmaning som ansvaret har inneburit.

– Vi har lärt oss så otroligt mycket nytt genom detta. Det är en sak att bara ha läst project management på pappret men att få chansen att göra detta i praktiken är helt fantastiskt, menar Lovisa. Felix håller med och berättar hur det har varit för honom att inse att han kan hantera ett sådant uppdrag.

– För mig var det redan ett steg att börja plugga, för jag visste inte vad jag ville göra. Att ett år senare ta nästa steg genom att leda ett sådant stort projekt har varit så utvecklande för mig som person.

Till alla som köpt biljetter vill de utlova en internationell produktion av en modevisning med högklassig underhållning och en av södra Sveriges bästa efterfester. De berättar att den röda tråden genom deras arbete har varit att inspireras av hur modevisningar anordnas internationellt och de vill ge bilden av hur det skulle se ut om ett stort modehus kom till Jönköping för att arrangera en visning. Skillnaden, som de betonar, är att de vill stå för öppenhet.

– Oftast måste man få en inbjudan för att få gå på modevisning och man gör det för jobbet, men vi öppnar upp den här världen för folk. Istället för stängda dörrar och VIP-listor försöker vi göra det här så tillgängligt som möjligt, berättar Felix.

De avslutar med att rekommendera alla att ta chansen att delta i ett liknande projekt. De menar att det är en enorm möjlighet där man får chans att kliva ur sin trygghetszon. Ett sådant tillfälle skulle kunna vara i maj där de ganska omgående kommer söka nya projektledare inför nästkommande år. De uppmanar alla som är intresserade att hålla sig uppdaterade på deras olika kanaler där mer information kommer dyka upp.

Translate
Verified by MonsterInsights