Uppesittarkväll på biblioteket

Ta med dina kursböcker och anteckningsmaterial, bingolotten kan du spara till den 23 december
För ett år sedan började högskolebiblioteket anordna Sen kväll på biblioteket/Late night at the library ett par gånger per termin för att bistå med studiehandledning till studenterna. Kvällarna/tillfällena/Sen kväll på biblioteket vänder sig till studenter som vill eller behöver ha stöd i sina studieuppgifter.

Uppesittarkvällarna äger rum i bibliotekets tidskriftsrum. På plats finns bibliotekarier som kan hjälpa till med informationssökning och referenshantering, och skrivhandledare som kan hjälpa till med skriftliga uppgifter både på svenska och på engelska. Även studievägledningen finns på plats för de som behöver hjälp och tips kring studieteknik. För de som känner sig oroliga över studierna kommer också studenthälsan finnas tillgänglig.

Det finns liknande verksamheter på andra universitet- och högskolebibliotek som bibliotekarierna på Jönköping University hämtat inspiration ifrån. Uppesittarkvällarna infördes för att möta studenterna på ett nytt sätt med fokus på att bistå med hjälp under tuffa pluggperioder. Det är ett ypperligt tillfälle att få till expertkunskap som hjälper dig att klara av dina studier.

Högskolebiblioteket välkomnar alla studenter att få hjälp med sina studier under uppesittarkvällarna. Nästa Sen kväll på biblioteket är tisdag 7 maj mellan klockan 17.00 till 20.00. Det är drop in och bjuds på kvällsmackor, kaffe och te.

Translate
Verified by MonsterInsights