HR Inspiration Day blev en succé

Känslostormen har lagt sig, dagarna fortsätter som vanligt. Men, en sak kan projektgruppen för HR Inspiration Day ha med sig – det blev succe.

Förra veckan intervjuade EDIT Vilda och Ida, som är projektledare för HR Inspiration Day. Vi pratade om vad som skulle hända under dagen och hur de hade planerat allting in i minsta detalj. Igår träffades vi igen, denna gången för att diskutera hur det gick, och båda två är väldigt nöjda med dagen.

– Det var så mycket folk! Vi öppnade halv tio på morgonen men redan innan det hade det bildats en stor kö för att folk ville komma först och få goodiebags, säger Ida.

I sina goodiebags fanns det bland annat HV71-biljetter, Nocco och energishots. De 65 första som kom fick varsin påse. Efter insläppet var det dags för mingel och en tipspromenad i HLK-entrén. I slutet av dagen fick vinnarna av tipspromenaden högtalare från Hi-Fi Klubben.

– Efter tipspromenaden hölls det föreläsningar! De två första föreläsarna, Aref Abedi från Jobylon och Henrik Granqvist från Poolia, förklarade generellt om artificiell intelligens, AI, som eventet handlade om. De berättade om vad som kan gå fel och att man måste använda det försiktigt. Det finns till exempel chattrobotar som kan bli rasistiska, förklarar Vilda och jag blir lite förvånad.

På eftermiddagen höll Eva Byström från First Reserve en föreläsning om företagets system, FRasse, som de kallar det. Det är ett system som hjälper verksamheten att hitta rätt kandidater genom att scanna av flera interna och externa plattformar. Efter denna föreläsning var det dags för paneldebatt inne i JU-aulan. 

– Paneldebatten var intressant men jag tror att många höll tillbaka lite. Alla står ju inte på samma sida när det gäller just AI men de ville nog inte gå på alldeles för hårt. Men, det blev en debatt till en viss grad, menar Vilda.

När dagen var på väg mot sitt slut kunde hela gruppen konstatera att allt hade gått bra. Allt hade rullat på precis som det skulle och mycket folk hade kommit.

– Vi satt verkligen på helspänn och tänkte att snart smäller det, för allt kan ju inte gå bra. När det väl var över så hade det faktiskt inte smällt och vi var helt mållösa. Och när våra programansvariga skulle tacka av oss så blev det väldigt känslosamt. Det kommer ta några dagar innan vi kan smälta det helt, säger Vilda och lyser upp.

– Vi har även fått massa fina kommentarer på LinkedIn och av de företagen som var här. Alla säger att vi ska vara stolta, och det är vi, flikar Ida in.

Translate
Verified by MonsterInsights