Spring Inspiration flyttar catwalken till större lokaler

Skandinaviens största modeshow arrangerad av studenter hålls varje år i Jönköping av studenter på JU. På catwalken möts lokala butiker, större kläddesigners och studenternas egendesignade kollektion. I år arrangeras modeshowen för första gången på Elmia och det ser gruppen bakom Spring Inspiration fram emot.  

I år är det 22: a gången som studenter från JU arrangerar modeshowen Spring Inspiration. Projektet med samma namn startades av JIBS-studenter och drivs än i dag av JIBS-studenter. Varje år tillsätts en ny projektgrupp som arrangerar modeshowen och i år är temat ”Aspire to Inspire”.

– Årets team handlar om att våga vara sig själv och att våga vara annorlunda. Temat handlar också om att inspirera andra genom att vara sig själv, berättar Pim de Flon som är med i Spring Inspiration marknadsföringsteam.

Årets modeshow äger rum den 2 maj på Elmia och då kommer bland annat lokala butiker i Jönköping visa upp vårens nyheter och mode. I år kommer även det svenska klädmärket Stronger för första gången synas på catwalken. Allt eftersom dagen för modeshowen närmar sig släpper Spring Inspiration fler av de varumärken som kommer gå nedför catwalken på sina kanaler och vi kan förvänta oss att se en stor blandning av klädstilar.

– I temats anda är vi öppna för olika klädstilar och det tror jag kommer att synas på catwalken också, säger William Elias som är med i Spring Inspiration modellteam. 

Spring Inspiration består av ett sponsorteam, ett modellteam, ett marknadsföringsteam, ett eventteam och ett designteam. Designteamet skapar varje år en egen kollektion till modeshowen. I år har designteamet samlat in gamla kläder och tyger för att göra en fullständigt återvunnen kollektion.

Spring Inspiration på modelcasting i tisdags den 4 februari

Förra året nådde publiksiffran runt 700 personer. de Flon och Elias berättar att det är många studenter som kommer på modeshowen men att även andra invånare i Jönköping kommer på eventet. Det kommer även komma artister som bjuder på live-musik och framträdanden.

– Det är mycket mer än bara en modeshow! Det är ett socialt event där man får tillfällen att mingla och träffa människor. Och det hålls efterfest på Elmia också, säger de Flon och Elias.   

Tisdag den 4 februari denna veckan hade Spring Inspiration modellcasting. De sökte runt 40 personer som ska visa upp designernas kollektioner på modeshowen i maj. Spring Inspiration modellteam fick även assistans av modellbyrån MIKAs.

– Många har intrycket att man måste vara lång och smal för att vara modell för Spring Inspiration, men så är det inte på vår modeshow. Vi söker efter personer som har karaktär och potential för att modella. Framför allt söker vi efter personer som har självförtroende, berättar Elias.

I skrivande stund har modellcastingen redan ägt rum och Spring Inspiration arbetar för att välja modeller inför modeshowen. Härnäst, innan den faktiska modeshowen, är det biljettförsäljning den 27 mars under Spring Day. Eventet kommer äga rum på JIBS och förutom att köpa biljetter till Spring Inspiration modeshow kommer det hålls en mindre modeshow och andra aktiviteter.  

Translate
Verified by MonsterInsights