Lär känna den nya Projektledaren!

Elmer Lopez Lidström är den nya Projektledaren på Studentkåren. Den första januari tar han officiellt över från Jonatan Fredriksson, den nuvarande PL:en. Fram till dess kommer Lidström ha en övergångsperiod där han följer och lär av Fredriksson.

Jag ser verkligen fram emot att börja planera event. Sen också lära känna alla personer som jag kommer jobba nära under det kommande året för att se vad deras visioner är, säger han efter att det blivit officiellt.

Nu är det officiellt, Jönköpingssonen Elmer Lopez Lidström har valts in som Studentkårens Projektledare. Under de senaste två och ett halvt åren har Lidström pluggat Medie- och kommunikationsvetenskap på HLK. Under de åren engagerade han sig i studentlivet som studioansvarig i studentradion, RadioK. 24-åringen var en del av gänget som samlade in 65 000 kronor under RadioK bryr sig i december 2019.

Hösten 2020 bestämde Lidström sig till slut, han skulle söka Projektledarrollen. Det var dock inget förhastat beslut.

– Jag har väl egentligen tänkt på det sedan jag var fadder (höstinsparken 2019). Då kände jag ”det här är ett jävligt roligt event, det här vill jag göra”. Sedan har tanken hela tiden funnits i bakhuvudet och till slut kändes det rätt. 

Trots att vi är mitt i en pandemi?

– För mig kändes det som rätt tidpunkt, efter två år på högskolan har jag hunnit få en känsla för hur livet som student är. Det var också en vilja att göra något mer på skolan, jag känner mig inte riktigt klar. Sen med pandemin så både tror och hoppas jag att det blir bättre och jag har aldrig sett det som någon grej utan såg bara det här som en möjlighet jag inte kunde passa på.

Efter en process på ett par veckor bestående av inlämning av CV och personligt brev på fel språk, till intervjuer som alltid är jobbiga och nervframkallande, men nu också på engelska. Sedan en sista intervjukväll som för de sökande kändes som en evighet.

– Att sitta och vänta på ett besked som jag inte var alls säker på att det skulle komma var otroligt nervöst. 

Hur kändes det när beskedet kom?

– Först hörde jag inte vad hon sa, det tog typ 15 sekunder för mig att förstå att jag hade fått det. Sen var det lite overkligt och svårt att ta in, så reaktionen blev kanske inte så som man kan tänka sig.

Vid sidan av studierna driver Lidström ett eget eventteknikföretag där han jobbar som frilansande tekniker. Dessutom är ljud, video och ljusteknik ett brinnande intresse för den blivande Projektledaren. Företaget har under de senaste två åren ökat i aktivitet och Lidström har därigenom fått ovärderlig erfarenhet i eventplanering och genomförande.

– I grunden var det ljud jag var intresserad av då jag alltid brunnit för musik, men genom åren kom de andra delarna in i bilden (no pun intended). Jag tycker det är väldigt kul och därför kom det sig också väldigt naturligt att söka just Projektledare.

Hur tror du att dina jobberfarenheter kan hjälpa dig som Projektledare?

– Det jobbet som tidigare Projektledare har gjort vill jag utveckla och bygga vidare på. Förhoppningen är ju alltid att vara bättre än sin företrädare, jag hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa mig att göra saker på ett annat sätt. Sen får vi se om det blir bättre eller sämre, men jag vill sätta min egen stämpel på det. Jag har gjort mycket varierande event tidigare och jobbat med många olika konstellationer av människor, företag, privatpersoner och föreningar. Jag har också varit i skarpt läge och vet att event sällan blir exakt som man planerat. Event och produktioner är väldigt stressigt, jag har lärt mig hantera problem som uppkommer, för det gör det alltid.

Lidström står nu inför ett år av osäkerhet men är ändå blygsamt hoppfull om den kommande tiden. 

– I min erfarenhet är det aldrig helt rätt klimat för att utföra ett event, det handlar främst om vad man vill göra med det. Det är klart att läget är speciellt, men jag hoppas verkligen att vi ska kunna genomföra saker under nästa år. Lösningar går alltid att hitta och jag tror att vi kan ha det roligt nästa år trots pandemin. 

Via mail fick vi även några kommentarer från Studentkårens ordförande Sofia Fröberg Liljenberg om varför Elmer Lidström var rätt val. 

Vad fick er att välja Elmer?

– Vi tittar på många olika faktorer och Elmer har verkligen relevant erfarenhet och en personlighet som passar för rollen.  Elmer visade tydligt att han har det engagemang och driv som en Projektledare behöver, speciellt under dessa tider. Han har också tidigare erfarenhet av olika projekt, stora som små, och är sedan innan van vid att arbeta med tekniska lösningar i relation till event. Det senare blir en oerhört viktigt erfarenheten då i alla fall våren till största del kommer att vara digital. Vi tror verkligen att han kommer att kunna vara en tillgång för våra medlemmar.

Vad har ni för förväntningar på honom det kommande året?

– Förväntningen är den samma som på alla arvoderade(studenter som jobbar heltid ett år på kåren); att alltid försöka göra det som är bäst för största möjlig mängd av våra medlemmar, be om hjälp när man behöver och helt enkelt gör det bästa man kan utifrån sina egna förutsättningar.

Hur känns beslutet nu när det är officiellt?

– Det känns verkligen toppen, vi har smygstartat överlämningen och det är skönt att äntligen få gå ut med det offentligt. Vi ser verkligen fram emot att få fortsätta med överlämningen fullt ut och det kommande året, som vi verkligen tror kan bli spännande, trots Covid-19.  

Lidström tar över rodret som Projektledare den första januari.

Fakta

Namn: Elmer Lopez Lidström

Ålder: 24

Kommer från: Jönköping

Gillar: Mat

Ogillar: Duggregn

Favoritfilm/tv-serie: Brooklyn Nine-Nine/ New Girl

Lyssnar på: Lyssnar på i princip allt, men just nu är det Hiphop

Fadder eller nolla: Fadder

Akademien eller Sliver: Aka

Arken eller Taste of Beirut: Nya Arken

Plugga hemma eller i skolan: Skolan

Fotboll eller Hockey: Fotboll (Jönköping Södra)

Utekväll eller hemmakväll: Utekväll

Translate
Verified by MonsterInsights