Live In Color bjuder på musik som kommer ta roddarna över mållinjen

”Catch the feeling”, att fånga känslan, att vara här och nu och just row on. Det är temat Live In Color vill förmedla till alla nationslagen i rodd-EM denna veckan. Bandet har skrivit en låt de vill att de tävlande ska finna styrka och kämparanda i. Catch the feeling är en låt som de hoppas alla tävlande vill ro in i mål till.

Live In Color är ett pop/rock band med rötter i Jönköping som skrivit EM-låten Catch the Feeling till student EM i rodd som går av stapeln denna veckan. Bandet uppmuntrades av JURA, Jönköping University Rowing Association, som är högskolans representerande studentlag under tävlingarna i veckan. Bandmedlemmarna och bröderna Jesper och Anton Lindberg berättar att de har fått göra olika uppdrag sedan de började spela musik tillsammans 2012 och att producera en mästerskapslåt är något de har önskat att göra länge. Ytterligare medlemmar i bandet är Jesper och Antons storebror Linus Lindberg, deras kusin Viktor Sjöberg och barndomsvän Tim Thirén.

– Det kändes väldigt roligt, vi är ju ändå härifrån. Och det känns hedersamt att få i uppdrag att skriva en EM-låt. Säger, bandmedlemmen Anton Lindberg.

”Catch the feeling” eller ”the catch” är ett viktigt moment inom rodd-sporten. Det är också ledordet Live In Color utgick från när de skapade mästerskapslåten och dessutom känslan JURA vill att student EM ska tillföra. Uttrycket att ”fånga känslan” refererar till många ögonblick i livet som vi kan känna igen oss i. När vi upplever något nytt, är på resande fot eller är på väg att passera mållinjen. Live In Color bestämde sig för att fokusera på kämparandan och slutresultatet blev en pampig låt samtidigt som den är sing-a-long vänlig.   

Live In Color berättar att de fick möjligheten att vara sig själva under den skapande processen. Trots detta fick bandet också en utmaning och tvingades stiga ur sin bekvämlighetszon. Bandet hämtade inspiration från andra mästerskapslåtar och ville på liknande sätt som dessa låtar producera något med ”bra drag i”, vilket de helt klart har lyckats med. Catch the Feeling är en mästerskapslåt som kommer ta roddarna hela vägen över mållinjen!      

– Vi hämtar inspiration från allt som vi tycker är bra. Det är ett vinnande koncept för oss för att kunna skapa så bra musik som möjligt, vi hämtar det bästa från olika världar och strävar efter att skapa något nytt utifrån det. Säger, bandmedlemmen Jesper Lindberg.  

EM-låten kommer att spelas på invigningsceremonin för student EM under onsdagskvällen klockan 19 på Lillsjöplan. Kan man inte få nog av Live In Color eller vill höra mer av Jönköpingsbandet släppte gruppen tidigare i år albumet One World som finns på Spotify att lyssna på här.

Translate
Verified by MonsterInsights