Mares tillbaka i Jönköping

2017. Insparksfestivalen på Jönköping University har precis börjat. 2000 studenter springer runt inne på campusområdet i sina overaller. Solen skiner, musiken dunkar och leenden breda som atlanten finns på varje ansikte. Från stora scenen hör man det svaga ljudet av gitarristens hand längs med strängarna och trumpinnarna som slås ihop. Man hör en ton från pianot och man hör en röst ur högtalarna som sjunger ”Det var en morgon i december…”. Mares är på plats för att kicka igång festivalen. Det var då. Mares har gått ifrån att spela på campus till slutsålda spelningar över hela landet. Och nu var de tillbaka i Jönköping.

Uppsala-grabbarna i Mares har spelat tillsammans sedan 2014. Första låten de skrev var allt du gör och att du finns, sedan dess har de radat upp sång på sång som har blivit mer och mer populära. I mars släppte de sitt första album, Sunnanvind, och åkte ut i Sverige på turné. Den tre veckor långa turnén avslutades på Folkets park i Huskvarna. Vi ringde upp Olof och Fredrik, 2 av de 5 medlemmarna i bandet.

Sista anhalten för er på turnén är här i Huskvarna, vad händer efter det?

Sen tar vi faktiskt lite ledighet, i nästan 2 månader. Vissa ska ut och resa, vissa ska sitta mycket i skolan, mest jag som ska sitta i skolan. Jag och Fredrik. Sen åker vi ut på sommarturné. De ska bli super, säger Mikael.

Ni har ju spelat ihop i ganska många år nu, man tänker ju att det är lite tjabb i alla fall. Bråkar ni?

Ja, vi tjafsar en del alltså. Men det är ju inte så mycket när vi är ute och spelar utan det är under studiohösten och vintern. Vi är ju fem personer med fem musiksmaker och fem viljor så det blir spännande liksom. Men framför allt handlar det ju om att vi är polare och som polare har man ju tjafs om man sitter ihop 9 timmar om dagen varje dag, säger Mikael.

Allt du gör och att du finns är en av era kändaste låtar och en jäkla bra break-up låt, men vem handlar den om?

Jönköping. Nej, de va skoj, älskar Jönköping. Den handlar inte om någon specifikt. Det är väl mer en kombination av folk, rörelser och idéer, säger Mikael.

Den skrev vi ju valnatten 2014, så vissa delar av valresultatet var ju inspirerande, inflikar Olof.

7 snabba med Mares:

Vem i bandet är största mamas boy?
Fredrik.

Vem är latast?
Fredrik.

Vem är bäst på beerpong?
Fidde. (Mikael är bättre på trickshots)

Vem var populärast i plugget?
Mikael

Vem springer bäst i höga klackar?
Olof

Vem är mest musikalisk?
Olof, men jäkla jämnt.

Vem är mest fåfäng?
Albin.

Translate
Verified by MonsterInsights