MM Events leder vägen till dina entreprenörskapsdrömmar

I höst kan du som har ett brinnande intresse för entreprenörskap lära dig mer om det. Hur du går från ord till handling, hur du upptäcker problem och löser dem med nya idéer och hur du använder dina kunskaper på bästa, mest effektiva sätt. Ett nystartat företag av JU-studenter, MM Events, erbjuder två tillfällen då studenter kan få lära sig mer om entreprenörskap som inte går att lära sig från skolböckerna.  

EDIT har träffat VD:n för MM Events Olle Emanuelsson som tillsammans med sina studiekamrater Fanny Söderheim, Isac Pihl, Jonathan Lind, Kaja Luner, Mona Al Moulla och Simon Henkow har startat ett företag under kursen Entrepreneurship and business som hålls på JIBS. Gruppen träffades under höstinsparken och i starten av entreprenörskapskursen kom de genast överens om att de ville göra något extra av kursens möjligheter. 

– Vi vill lära oss mer om entreprenörskap på riktigt, men också nå andra studenter som är intresserade av entreprenörskap och erbjuda tillfällen att lära sig mer, säger Emanuelsson. 

MM Events kommer hålla två föreläsningar om entreprenörskap i utbildningssyfte för sig själva och andra studenter. Den ena äger rum torsdag den tredje oktober klockan 18.00 i JU aulan och hålls av Alexander Arnholm, en ung kille från Skövde med ett nystartat företag. Arnholm förvandlade sitt fotografi-intresse till en professionell karriär och arbetar just nu som frilansande fotograf. Föreläsningen kommer innehålla olika teman inom fotografi och följas av en workshop där du får goda tips och praktiskt får öva på dina fotografi-skills. Den andra föreläsning hålls av en mer etablerad entreprenör, Per Holknekt, den 15 oktober klockan 18.00 i JU aulan. Holknekt är en svensk modedesigner och grundare av klädföretaget Odd Molly. Holknekt kommer föreläsa om hans bakgrund och liv som entreprenör. Föreläsningen följs av en brainstorming där studenterna får dela tankar om entreprenörskap med Holknekt. Båda föreläsningarna har ett gemensamt syfte att inspirera studenter att nå sina entreprenörskapsdrömmar och att bidra till lärdom utöver kurslitteraturen. 

För att anmäla sig och boka biljetter till föreläsningarna går du in på MM Events facebook eller instagram. Vad gäller framtida event arrangerade av MM Events medger Emanuelsson att, beroende på vilket intresse dessa föreläsningarna kommer att få, kan företaget tänka sig att fortsätta skapa unika utbildningsmöjligheter för studenter. 

Translate
Verified by MonsterInsights