Veckans förening: EDIT möter HI TECH

Den här veckan anordnas HI WEEK för första gången. Varje förening under HI TECH ansvarar för varsin dag där de håller i event och informerar om vad de gör. Vi pratade med Felicia Borg som sitter som både ordförande och vice ordförande, och Oskar Persson som sitter som intern organiserare i HI TECH.  

HI WEEK är nytt för i år, förra året kallades veckan för Rush Week och låg direkt efter insparken. HI WEEK arrangeras för att sprida kunskapen att det finns många olika kommittéer under HI TECH. Felicia Borg menar att det lätt blir en uppfattning att studenter bara tror att det är HI LIFE som finns, då det är dem som syns mest under insparken. 

– Det är lite där vårt problem ligger. Man tänker att bara för att man har en svart och gul tröja på sig, så är det HI LIFE. Det är det vi vill få bort lite, och jobba med att visa att alla är HI TECH, men vi jobbar på olika sätt och mot olika mål. 

Oskar Persson menar att det är något de jobbat väldigt mycket med i år, att visa att alla föreningar arbetar tillsammans. Det är även vad han tycker är något av det viktigaste med HI WEEK, gemenskapen. 

– Vi vill också att folk ska få upp ögonen för att man kan engagera sig, att det finns olika sätt att engagera sig, menar Felicia.

– Vi är jättemånga engagerade, flera olika, stora som små utskott, men alla har samma mål att förbättra studentlivet på något sätt. Det finns väldigt många delar, men alla har egentligen samma stora mål, att allt ska bli bättre, säger Oskar. 

HI WEEK anordnas en gång varje hösttermin, men de hade gärna sett att det arrangerades två gånger per år, även en gång på våren. Under hela veckan har de olika utskotten varsin dag där de håller i event. HI EDUCATION höll i en orientation under måndagen, HIKE höll i en syjunta under tisdagen där de som ville kunde få hjälp att sy in sin ovve. Under onsdagen höll HINT i en pubcrawl för att visa studenter runt i Jönköping, idag är det häng med HI LIFE på Shooters och imorgon kommer styrelsen i HI TECH hålla i en brunch i entrén till JTH.  

Till brunchen är det först till kvarn som gäller, och arrangeras för att styrelsen ska kunna informera om de olika posterna som finns att söka till i HI TECH. Om studenter har frågor angående hur man söker, vad de gör eller hur de jobbar, är förhoppningen att det är lättare att komma fram och fråga vid brunchen. 

– Tyvärr har den här organisationen varit lite stängd, det kan vara svårt att bara komma in och snacka. Det har blivit mycket bättre, att man kan komma in och fråga, menar Oskar. 

– Men en person som inte känner någon här inne kanske inte gör det, fyller Felicia i. 

HITECH har jobbat mycket med att förbättra gemenskapen och öppenheten mellan de olika utskotten, bland annat med deras marknadsföring.

– Det ska inte bara vara att HILIFE t.ex. lägger ut sina grejer, utan vi försöker re-posta mycket för att folk ska förstå (att vi jobbar gemensamt). Förhoppningsvis förstår man att det inte är rivalitet, säger Felicia.  

Om man vill söka till HITECH ska en ny styrelse spikas under stämman, biannual, som sker i mitten av november. Ansökan öppnar om ungefär två veckor. Felicia och Oskar trycker på att det alltid finns saker att jobba med, och om någon har ett intresse för något finns det alltid en möjlighet att lyfta det. 

– Inga roller är ju låsta, menar Oskar. 

Du får erfarenhet inom styrelsearbete, får sitta i en ledning och vara med på möten.

– Är du en idé-spruta, välkommen hit! Du förlorar ingenting på att testa, och du har råd att misslyckas här, menar Felicia. 

– Det jag tycker är det viktigaste, är verkligen att få ut alla idéer, fortsätter Oskar.  

Ansökan lämnas på hitech.nu.

Translate
Verified by MonsterInsights