Nu börjar uppvärmningen för Studentiaden 2020

Nya sporter och nya utmaningar väntar studenter som är medlemmar i JUSA, Jönköping University Sports Association, till vårterminen. Just nu kan du prova hur det är att vara medlem i JUSA under “Fria veckan”, något som ordförande David Bereilh uppmanar Jönköpings studenter att göra.

Svett, skratt och idrottsglädje. Så summerar EDIT JUSA:s innebandyträning i tisdags. I Campus Arena samlades studenter från de olika fackhögskolorna på JU för att spela innebandy och släppa pluggstressen från dagen. Oavsett om du har spelat innebandy i hela ditt liv eller om det var första gången du höll i en innebandyklubba var du välkommen till träningen. Det var tydligt att träningens fokus var att bara ha roligt tillsammans. 

– Många verkar tro att studenterna som kommer till våra träningar är proffs, men så är det inte. Det är en blandning av både nybörjare och sportentusiaster, och av internationella- och svenska studenter, poängterar Bereilh. 

För att träningarna ska passa alla medlemmar anpassar JUSA:s coacher träningarna efter vilka som kommer dit. Varje termin ser olika ut. På träningarna delar man ibland gruppen i två ifall det behövs för att alla ska få ut så mycket som möjligt från träningspasset och ha så roligt som möjligt. På så sätt kan en grupp med mer kunskaper inom sporten träna ihop och en annan grupp av nybörjare träna ihop. Andra gånger riktar man träningarna till en specifik skicklighetsnivå.

– Vi har pratat med medlemmar från föregående terminer och många säger att JUSA har hjälpt dem att göra till exempel tentaperioderna mindre stressiga, säger Bereilh.   

Studentförenings stora passion är att förena studenter kring sport.JUSA finns till för att ge dig som student möjlighet att praktisera olika sporter oberoende av hur väl du kan sporten. Sporter som JUSA erbjuder nu under den “Fria veckan” och resten av terminen är bland andra futsal, handboll, badminton, basket, frisbee och vollyboll. En ny sport för den här terminen är ridning.

– Vi ser studenter som kommer hit som känner sig lite vilse på campus, de börjar idrotta med oss i en miljö som skiljer sig mycket från tendenserna till tungt festande som studentlivet bär med sig. De träffar nya människor och skaffar vänner och många gånger utvecklas de avsevärt i de sporter de har testat på, berättar Bereilh.

Senare i vår arrangerar Studentkåren tillsammans med JUSA mästerskapet Studentiaden som för första gången äger rum i Jönköping. Studentiaden är ett mästerskap där svenska universitet och högskolor möts i ett flertal sporter för att kora ett segrande lag i varje sport som får ta emot Student-SM pokalen. Lagen som ska representera JU inför Studentiaden 2020 sätts ihop under våren och det ser JUSA mycket fram emot. 

– Jag tycker man ska gå med i JUSA för att man har verkligen inget att förlora på det! Du träffar så mycket nytt folk, träffar nya vänner och ja, man vinner bara på att gå med helt enkelt, säger Bereilh.

Translate
Verified by MonsterInsights