Rosa hopp i en mörk tid

Klockan närmar sig halv fem en eftermiddag i slutet av oktober och det har redan börjat mörkna utanför de järnsmidda fönstren. De sista färgglada löven pryder grenar och gator och är en stark kontrast mot den grå asfalten. Men när Amanda Ekman kommer in i rummet så lyser hon upp allt med en ny energi. Amanda  är ordförande för Sexmästeriet Cellskapet på Hälsohögskolan och är en av de som ansvarar för Bröstgalan 2020. “Galan är ett sätt att bidra till forskningen kring bröstcancer – tillsammans kan vi bidra till en ljusare framtid”, menar Amanda.

Bröstgalan 2020 är ett event som gästerna sent kommer att glömma. Det är ett event som bryter mot höstmörkret och bidrar med hopp om förändring. Med underhållning från bandet Live in Color, en auktion där man kan vinna gåvor från populära sponsorer samt mat och dryck som avnjuts tillsammans med vänner och bekanta är det som bäddat för en succé.

“Vi kommer att vara de första som öppnar Akademien”

Äntligen. Nu invigs den populära studentklubben Akademien på nytt, åtminstone för en kväll. Amanda Ekman berättar om hur roligt det känns att få vara de första som öppnar Akademien igen men att det kommer att ske på ett annat sätt än tidigare.

– Mot bakgrund av den pågående pandemin har vi många restriktioner som vi kommer att utgå från. Säkerhet är något som vi kommer att hålla väldigt hårt på.

Bröstgalan har tidigare varit ett stående event där gästerna dricker bubbel, äter plockmat och minglar med de andra gästerna. Bröstgalan 2020 introducerar ett nytt koncept som mer liknar hur det brukar vara på sittningar.

– Vi har valt ett koncept som är lite mer som en traditionell sittning – och jag tror att många har saknat det, menar Amanda.

“Trycket har varit högt, biljetterna sålde slut på 30 minuter”

Engagemanget inför årets gala har varit stort och på vissa sätt större än tidigare år. Cellskapet har i år valt att anordna ytterligare ett till event två dagar innan galan, tillsammans med utskottet Westcoast i Café Rio. Även engagemanget bland sponsorerna har varit stort berättar Amanda.

– Vi har fått andra sponsorer i år än tidigare och alla har varit väldigt taggade på att faktiskt få möjlighet att bidra med någonting. Sen finns det självklart de som har sagt att just i år har vi inte möjlighet, vilket är fullt förståeligt med tanke på den nuvarande situationen.

“Vi vill sätta ett nytt rekord”

Under Bröstgalan 2019 lyckades Bröstgalan samla in 58 960 kronor till Bröstcancerfonden, en summa som de självklart vill försöka slå det här året. Men oavsett hur mycket pengar som galan lyckas samla in så kommer Bröstgalan 2020 att bidra med rosa hopp i en mörk tid.Translate
Verified by MonsterInsights