Spring Inspiration levde upp till förväntningarna

Som student bär man oftast overall när man festar. En overall som är täckt av torkat lim, gräsfläckar och slitna patches. Under den 3:e maj fylldes Munksjömagasinen av studenter iklädda höga klackar, eleganta klänningar och stiliga kostymer. Alla hade kommit för att uppleva årets Spring Inspiration och klätt sig därefter.

Eventet började med mingel där man hade chans att ta bilder i photobooths, posera framför fotoväggen och dricka något från baren. Vi var där tidigt och såg hur rummet sakta fylldes med folk. Men det var först när vi kom ut på terrassen, precis innan modevisningen började, som vi insåg hur många gäster som hade samlats. 700 uppklädda gäster hade kommit för att få uppleva showen som hade beskrivits ha en ”internationell touch”.

Jag intervjuade projektledarna för Spring Inspiration en månad innan själva eventet ägde rum för att höra mer om deras tankar och förväntningar. Då uttryckte de en tydlig vision och hade storslagna ambitioner, vilket gjorde mig nyfiken. Hur kommer de att genomföra detta? Kommer de att lyckas eller har de för höga förhoppningar?

De lyckades. Intrycket av showen var att den var välgjord och genomtänkt. Jag lämnade eventet imponerad och glad över att jag valt att gå dit. Jag har aldrig varit på en modevisning innan. Jag kanske aldrig kommer hamna på en modevisning igen. Det var en del av charmen med eventet; att det kändes unikt.

Det var som att uppleva en riktig modevisning; det kändes inte som att man var i Jönköping och det kändes inte som att jag hade köpt biljetten i entrén till JIBS en månad tidigare. Flera gånger fick jag påminna mig själv att det faktiskt var studenter på universitetet som organiserat eventet. När kameramän rörde sig runt hela lokalen och filmade varje del av evenemanget. När Grant uppträdde med sin låt, som jag hörde konstant på radio under förra sommaren. När modellerna självsäkert stegade över catwalken; iklädda designerkläder och stylade från topp till tå.

Tyvärr är det svenska vårvädret inte alltid pålitligt och temperaturen under kvällen sjönk till 2 grader. Eftersom eventet hölls i Munksjömagasinen, vilket är gamla industrilokaler, var det inte särskilt varmt inomhus heller. Ingen kan styra vädret, men oundvikligt så påverkade det tyvärr upplevelsen en aning. Med hjälp av den välplanerade och imponerande showen blev dock kylan en småsak från en i övrigt minnesvärd kväll.

Något jag tog med mig hem var en känsla av snudd på tacksamhet. En tacksamhet över att jag studerar på ett universitet där studiesociala event prioriteras och tas på allvar. Där man har chans att, en fredag i maj, besöka en modevisning och uppleva något helt nytt. Och få en försmak på att uppleva något nytt snart igen.


PLUS
– Underhållningen som bidrog till helhetsintrycket

– Modellerna med deras professionella uttryck

MINUS
– Det kalla vädret som tyvärr även kändes av inomhus

Betyg: Imponerande show som gav en försmak till att uppleva mer nytt!

Translate
Verified by MonsterInsights