The Annual Show blir något extra i år

Under torsdagskvällen bjöd studentföreningen Showtime in till häng i tekniska högskolans kafé Rio. EDIT var där och fick veta mer om deras förändrade verksamhet samt vårens planer.

Notmönstrade vimplar hänger i taket, gästernas samtal ackompanjeras av några musikers avspända testande av ljudet och lukten av hamburgare fyller lokalen. Utanför är det minusgrader men här inne finns en påtaglig värme – inte bara bokstavligt talat. Ganska snart börjar framträdandena avlösa varandra och variationen på innehållet är stor; allt ifrån mjukt pianospel, effektfull sång och EDM till poesi och teater. Det märks tydligt att alla brinner för den konstform de utövar.

Gina Brag, danslärare Showtime.
Foto: EDITs Christina Marström

I publiken sitter bland annat Gina Brag. Hon har det senaste halvåret dansat med Showtime, specifikt streetdance. För henne är det positivt att svårighetsgraden stegvis ökar under terminen samtidigt som den hålls på en nivå som tillåter nya personer att när som helst ansluta. Nu gör hon sig redo att axla rollen som lärare istället för elev inom Showtime. Hon ser fram emot att sätta ihop en koreografi som speglar hennes stil; lite mindre feminin och lite mer kraftfull.

Kenneth Heggdal, musikledare Showtime

Bland de ansvariga för eventet finns Kenneth Heggdal, musikledare för Showtime, som sedan han blev tillsatt i höstas har passat på att genomföra en rad förändringar. Han har till exempel valt att inkludera elektronisk musik i verksamheten och därmed bredda målgruppen. Dessutom har han startat ett skolband som kommer att uppträda på event, där eventansvariga kommer ha mycket inflytande över den musik som ska spelas. Medlemmarna i bandet hämtades via auditions i höstas och ambitionen är att dessa auditions ska hållas årligen.

Adam Olsson, teatergruppledare Showtime

EDIT pratar även med teatergruppledare Adam Olsson. Han håller klasser en gång i veckan, där han inleder med mindre övningar – så kallade acting games – för att avväpna och värma upp. Resten av tiden läggs antingen på improvisation eller på att följa manus, alltid unikt för just det tillfället. Ibland jobbar de med genre mashing, vilket innebär att många olika känslor och genrer får ta plats i ett och samma manus.

I slutet av april hålls “Annual Show” på Jönköpings teater – ett samarbete mellan alla delar i Showtime. I år är det en helt egenkomponerad handling, till skillnad från de senaste årens teman som tagit avstamp i filmerna Greatest Showman och Great Gatsby. Det blir en modern kärlekshistoria i viss Romeo och Julia-anda, med futuristiska och elektroniska inslag. 

– Showen är ett försök att gräva sig in i vad det innebär att vara människa, sammanfattar Adam föreställningen.

Translate
Verified by MonsterInsights