Veckans förening: EDIT möter S.U.S.H.I

Spelkvällar, pepparkaksbak och framför allt nya kulturmöten är några av de saker S.U.S.H.I erbjuder studenterna vid JU. Men hösten kan bjuda på överraskningar, S.U.S.H.I uppskattar att pröva nya event. 

I onsdags träffade EDIT det internationella utskottet vid hälsohögskolan, S.U.S.H.I, när de arrangerade buddy-mingel på Sydney. Även Card Board Association var på plats för härligt spelkvälls-häng. Stämningen på studentcafét var glad och livad. Studenterna delade på chips, popcorn och jordgubbssaft medan de spelade diverse sällskapsspel tillsammans, buddies och “internationals. 

– Det är inte varje dag man har möjligheten att träffa så många människor från olika delar av världen. Man får uppleva olika kulturer varje gång vi arrangerar ett event och det är väldigt roligt, säger S.U.S.H.I medlemmen Brenda Babirye.  

EDIT träffade medlemmarna Brenda Babirye och Tilda Hultin som berättar om föreningen. S.U.S.H.I finns till för att skapa en trygg tillvaro för de internationella studenterna som studerar på hälsohögskolan. De jobbar för att utbytesstudenterna ska känna sig bekväma och välkomna i Sverige och på JU.  

– Jag är inte så berest men som medlem i S.U.S.H.I får jag träffa utbytesstudenter som har rest hit, det är väldigt häftigt, säger Brenda.

– Det är trevligt att vara en del av en studiesocial förening, höra hemma någonstans och träffa nya vänner, fortsätter Tilda. 

Brenda Babirye och Tilda Hultin

S.U.S.H.I arrangerar olika buddy-event för de internationella studenterna vid JU och deras buddies. Föreningen arrangerar också andra event där alla studenterna på JU är välkomna. Förra året arrangerade S.U.S.H.I en pepparkaksbak-tävling i december som var mycket uppskattad. Studenterna ställde upp i tävlingen med olika pepparkakshus som de bakade och dekorerade tillsammans i lag. Några ambitiösa studenter hade gjort en exakt kopia av Akademin i pepparkakshus! 

S.U.S.H.I är en av JU: s internationella föreningar som arbetar för att utbytesstudenter ska ha en så bra tid som möjligt under sina studier i Sverige. Det är en av alla eldsjäls-föreningar som finns på universitet som bidrar till en roligare studietid för sina medstudenter.

Translate
Verified by MonsterInsights