Veckans förening: HI LIFE

Himlen kan vänta. Det menar veckans förening HI LIFE, som på onsdag kommer att bjuda på – med egna ord – en sjudundrande sittning. Vi på EDIT fick chansen att prata med HI LIFE:s Festgeneral Klara Ewald och Vice Festgeneral Johan Linder som planerar att avsluta sin sista sittning med en smäll. Bildligt talat eller inte, det återstå att se.  

HI LIFE är sexmästeriet på JTH och precis som de andra sexmästerierna anordnar de olika event, inte minst sittningar som de ska bjuda på nu på onsdag. Redan 1992 startades det studiesociala utskottet som det, på formellt språk, heter. Och i år är det 17 studenter från olika program på JTH som är med och bildar HI LIFE ’19.

 – Vi är ett gäng med olika personligheter och talanger som jobbar med de olika ansvarsområden som vi har. Men vi alla jobbar tillsammans för att alla studenter på JTH ska få en så rolig och händelserik studietid som möjligt, säger de.

När det inte är sittningar på agendan, jobbar HI LIFE med höstinsparken som är det största eventet som de är med och arrangerar. Festgeneral, vice festgeneral och vice vice festgeneral är också med i Studentkårens insparkskommitté. Enligt Klara och Johan ligger mycket fokus på att ge de nya studenterna en riktigt fantastisk inspark.  

 – Vi alla minns våra egna insparkar och vilket otroligt välkomnande in i studentlivet det gav oss, vilket resulterar i att vi vill ge de nya studenterna ett lika roligt, om inte roligare, välkomnande till JTH, säger Johan och Klara.

Andra event som de arrangerar är HI CAPS, som återkommer tre gånger per år. Ett event som inte kräver lika mycket planering, men som ändå prioriteras högt för att det är så populärt bland studenterna. 

Något som kräver betydligt mer planering är sittningarna, som många studenter köar dag och natt för att få vara med på. 

 – Sittningarna är något som vi lägger mycket tid, energi och engagemang på. Nivån på sittningar ökar i allmänhet för varje år som går, därför krävs det mycket planering och en hel vecka instängd på Akademien, säger Johan och Klara.

Idag är det dags för HI LIFE:s sista sittning, ”Heaven can wait”, som handlar om en huvudperson och hans resa genom livet. Det blir allt från spex och dans till tonårsproblem och en smula magi. 

 – Alla som kommer på sittningen kommer att få se oss trotsa fysikens lagar och få en inblick i hur himlen ser ut, säger de.

Intresset för HI LIFE:s sittningar är stort, och ”Heaven can wait” är inget undantag, precis som trycket på att få tag på biljetter. 

 – Det är väldigt roligt att så många vill vara med på våra sittningar, men mindre kul att de måste köa så länge, säger Johan och Klara.

Men HI LIFE lovar att bjuda på en riktig show så att all den tiden som spenderades i en kö ska betalas tillbaka i underhållning. 

 – Vi kommer att bjuda på en stor show med högt tempo och hög kvalitet, säger Johan och Klara.

Många sittningar är baserade på tidigare sittningar, vilket sätter press på de nuvarande deltagare i HI LIFE. Men Klara och Johan tror att det bara gör sittningen ännu bättre. Målet är att få de hårt pluggande studenterna att släppa skolan för en kväll och i stället bara njuta av showen. 

Efter den här sittningen är det dags för HI LIFE-gänget att lämna över facklan till nästa generation av HI LIFE – eller som de kallas – nya BABY LIFE. 

 – Den sista skymten ni ser av oss som ett avdankat HI LIFE är när BABY LIFE har sin egna sittning tidigt i vår

Translate
Verified by MonsterInsights