Kärlek dagens tema på JU

Det är alla hjärtans dag idag och har du tur kanske du har fått hämta upp en kaka på Rio. Om inte, glöm inte bort att du är älskad ändå.

Jag traskade bort till Rio för att träffa personerna bakom Secret Valentine. Ett koncept som går ut på att folk i tisdags köpte en kaka till en person, anonymt. Man fick även möjlighet att skriva en liten text på en lapp som följer med kakan. Idag, fredag, skickades det ut meddelande till de som hade en kaka att hämta. Det var både anonyma kärleksförklaringar och practical jokes mellan kompisar som hade dykt upp bland lapparna.

– Det går egentligen bara ut på att sprida kärlek och det är faktisk ganska många som har skickat en kaka till någon annan. 126 stycken för att vara exakt men alla har inte varit här än, säger Filippa Karvik, en av personerna bakom eventet. 

– Jag har skickat två kakor och fått en, av min kompis, förklarar Filippa

– Det är så mysigt att se reaktionerna när folk kommer hit och ska hämta ut sin kaka. Alla är så glada idag! Säger Matilda Söderström, och ler. Även Matilda är en del av teamet som anordnat eventet.

Jag fick chansen att prata med några som antingen hade hämtat sin kaka eller var på väg att hämta den. Under den korta tid jag var där kom det flera personer som hade en kaka att hämta. Några stannade kvar och minglade och en del gick iväg direkt. Bara det faktum att det är alla hjärtans dag märktes tydligt, då alla var väldigt kärleksfulla mot varandra.

– Jag har fått en kaka men det står inte vem som har skickat den. Jag tror ändå jag vet att det är en kompis, skrattar Ellinore Stringborn som satt och fikade med sina kompisar.

Translate
Verified by MonsterInsights