Möt LOK:s nya ordförande – “Jag är så taggad!”

Victoria Balika är den nya ordföranden för LOK, som är Studerandeföreningen för studenter på Högskolan för Lärande och Kommunikation på Jönköping University. LOK har länge sökt efter en ny ordförande som kan ta över helt och hållet. Under vårterminen har Roberto Da Silva Cequeira varit operativ ordförande, vilket betyder att man inte tar ett studieuppehåll under sin tid som ordförande.

Hur gick det till när du blev vald?

– Först skickade jag in mitt CV och mitt personliga brev och sen fick jag träffa valberedningen som kallade de sökande till intervju. Efter det var det fyllnadsval, där fick vi presentera oss och svara på olika frågor från styrelsen och de som var på plats. När vi presenterat oss så fick vi lämna och då fick olika personer tala för oss och varför vi skulle passa i rollen. Det gick till på samma sätt som en stämma brukar gå till. Efter det fick jag ett samtal där jag fick reda på att jag blivit vald!

Victoria kommer att spendera sin första tid vid rodret tillsammans med Roberto för att få en bra överlämning där hon ska lära sig allting. Men, efter sommaren är hon ensam som ordförande. 

Varför sökte du rollen?

– Först och främst för att jag älskar att arbeta med studenter. Efter min tid i Blue Crew kände jag mig inte klar och jag ville göra mer! Emma som var ordförande tidigare har gjort så himla mycket för skolan och hon har verkligen varit en inspirationskälla för mig. Jag vill fortsätta med det arbete som hon påbörjade helt enkelt.

Finns det något du vill ändra nu när du är ordförande?

– Jag vill att utskotten ska ha tillgång till mer pengar än de haft tidigare. Jag vet av erfarenhet att de har en mycket begränsad budget vilket kan sätta stopp för många saker. Det märkte jag inte minst när jag var med och arrangerade den senaste höstinsparken. Jag vill också att LOK ska synas mer, så att folk får en annan bild av vilka vi är.

Detta är Victorias sista termin på sitt treåriga program och om en månad tar hon examen. Att inte behöva ta studieuppehåll var något som hon vägde in när hon ansökte.

– Jag visste först inte att jag kunde bli vald eftersom jag tar examen snart, men då jag är en student på skolan just nu så var det möjligt. När jag fick klartecken att söka tvekade jag inte en sekund!

Vad ser du fram emot mest i din nya roll?

– Att se vilka möjligheter jag har att tillsammans med LOK utveckla skolan och de olika utskotten. Och att få arbeta med studenter samtidigt som jag delar deras glädje över allt som sker på skolan!

Translate
Verified by MonsterInsights